Mycket på gång…

Denna vecka är det gul grupp från Månen och Raketen som bloggar. Eleverna har valt bilder och de har sagt vad som ska skrivas till varje bild.

image

En ny medicin till Skogsvaktaren. Vi skulle ta 3 ingredienser. Ekollon, svampar och löv. Det skulle inte vara lika många av sorterna. Någon annan hade 2 löv, 3 kottar och 4 svampar. Ekollon börjar på e. (Eleverna har arbetat med begreppen få, färre och färst).

image image

Vi har gjort lilla e av små stenar. Man kan göra e av snöre också. Vi har lärt oss hur namnen är när vi gör e. Elefant, Eva, Elton, Ella, el, Ester. Vi jobbar med bokstaven e.

image

Vi har ritat till ”alla får vara med”.  Vi ritade en bild. Man fick rita med en kompis. Vi samarbetade. (Eleverna har i par fått målat till vårt klassdokument)

image

Orden kommer från oss. Vi såg på en film, bokstavslandet. Vi satte på en tid och kom på många ord innan tiden tog slut. Vi har skrivit till några mer ord på L och E. ( Eleverna får, under 3 minuter, komma på ord som börjar på en bestämd bokstav).

image

Vi jobbade med lejonet Lejis. Vi skrev saker på L. Bilden är gjord av L-bokstäver. Vi skrev hans fru, hans barn, vad han tyckte om att äta. Han tyckte om lingonsylt. ( Eleverna har tränat på att göra piccolage).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.